søndag 9. mai 2010

En SINGER symaskin......og en farmor

Barndomsminner er noe jeg har mange av, og jeg tenker på dem med glede. Denne symaskina kan jeg huske fra jeg var ganske så liten. Nesten hver gang jeg var på besøk hos farmor tok vi den frem:) "Farmor, skal vi ta fram symaskina litt a?"
Jeg synes den var så fin, og den fasinerte meg virkelig.
 For meg har bestemødre vært udødelige, de har alltid vært der.....og skulle alltid være der:) Men sånn er ikke den harde virkeligheten. I mai i fjor gikk mormor bort, og nå har farmor flytta på gamlehjem. Demensspøkelset har tatt henne........
Det er rart når mennesker jeg har kjært, og som jeg kjenner så godt, plutselig lever i en helt annen tid, en tid jeg ikke er med i....  Hvem er du? Kjenner jeg deg? Javel! Jeg kjenner deg jeg!
Det er vondt.
Idag ble symaskinen med meg hjem.....den har nok en gang byttet eier. En eier som skal ta godt vare på den, og den bringer mange gode barndomsminner inn i stua her:)
Jeg synes den er så fin, den betyr så mye for meg, og jeg er stolt av å eie den.
Kjære farmor, jeg skal ta godt vare på den og vil aldri glemme alle historiene du fortalte når vi to satt ved symaskina.
Det er rart hva en symaskin kan gjøre....:))
4 kommentarer:

Therese sa...

Så trist når slikt skjer. Men herlig å kunne ha en slik flott ting til minne om henne da!
Symaskinen var utrolig flott.
Har en slik selv etter min oldemor, men den er ikke i så god forfatning som din er!!
Men minnene lever med den og det er det som er viktig.

Tone sa...

Så flott at du kan arve denne og ta vare på den etter din farmor Anne - føler med deg.

Har du sett at det er treff i Holmestrand igjen den 22 mai? Håper du kan komme - jeg tror jeg skal....

Klem fra Tone:)

Gunn-Elin sa...

For en rørende historie. Du fikk iallefall meg til å grine ;) Ja, bestemødre er virkelig noen for seg selv. Jeg er så heldig å ha min mormor enda, og hun er veldig sprek enda. Kan ikke se for meg at jeg en gang kan misste henne.

And by the way... Nydelig singermaskin. Har faktisk flere selv, men de rusta litt under en oversvømmelse vi hadde en gang :(

helene sa...

Hei! synd det med din farmor..hvet du når den Singer maskinen der er fra? Ligner veldig på en av de pappa har arvet og den ene vet vi ikke når er i fra..