tirsdag 6. april 2010

Jeg har begynt å strikke meg et "Mormorteppe"

Eller restegarnteppe er nok et bedre navn:)

Men min kjære mormor gikk bort for 10 mnd siden, og hu var en ihuga sokkestrikker...Og det var haugevis med garn, hele nøster og rester etter henne. I påska fyllte mamma en kurv fra garnhaugen til meg, og jeg startet på dette teppet...Langt igjen, men et godt minne etter mormor blir det når det er ferdig:) 

Glade farger på verandaen til sene sommerkvelder.
Startet med to masker, og skal opp til 450 - 500, før jeg begynner på "nedoverveien" igjen:o 


Siden det er et stort prosjekt, og jeg har en tendens til å gå litt lei....Tenkte jeg å legge ut bilder fortløpende for å vise fremgangen:) Kanskje det går lettere for meg da?

Her er teppet etter første dagen:)Etter andre dagen:

Nå har jeg ikke fått strikka noe de to siste dagene. Men så langt har jeg kommet, etter tre dagers strikking. Det vokser jo litt for hver gang da:) Men nå begynner jammen hver pinne å ta tid og....Har rundet 200 masker nå da:)Så ble det noen striper ikveld o:))Da ble det jammen noen striper ikveld og:) 5 kvelder med strikking, og jeg har kommet til 259 masker... er enda mange igjen da:) Men jeg holder ut, og fortsetter med friskt mot:)


Jeg tror ikke jeg tar så feil, når jeg nå sier at det sitter ei dame der ute og tenker følgende: "Nå har hu gitt opp, nå orka hu ikke mer".....  Men MAMMA, du tar feil:) Jeg har bare hatt en liten strikkepause for å pleie fingrene:)
Ble litt strikking igår kveld, og litt i kveld. Så etter 7 kvelder med strikking, har jeg rundet 300 masker:))


Da ble det litt strikking innimellom alt annet igår, og jeg har nå rundet 330 masker. Må nok opp i 350 - 400, så er da litt igjen....    Da har jeg rundet 359 masker, og har vel bestemt meg for å få 400 før jeg starter på nedoverturen:) Det vokser sakte men sikkert nå da:))

8 kommentarer:

Tone sa...

Kjempe fin Anne - flotte farger sammen! Så koselig med ett sånt minne etter mormora di....den kommer til å varme godt - både i kropp og sjel:)

Gleder meg til å se den ferdig (ja, jeg legger litt press på deg jeg...hihihihi)

Klem fra Tone:)

isahobby sa...

Oi, litt av et prosjekt du har begynt på! Gleder meg til å se fortsettelsen.
Kanskje jeg skal spare restegarnet mitt til noe slikt jeg og?
Hvordan gjør du det når garnet har forskjellig strikkefasthet/maskeantall?

Therese sa...

Så utrolig koselig måte å ta vare på minnet om mormoren din på da!! Kommer til å få mye glede av det teppet.
Gleder meg til å følge prosjektet ditt!!!

Klem

Anette sa...

Så flink du er!! Heldig du er som klarer å strikke!! Kjempefine og freshe farger!!:)

Nanni sa...

Imponerende!

Stinius sa...

Gleder meg til fortsettelsen! Tenk så deilig når du kan begynne å telle nedover da! For ikke å snakke om hvor fint det blir når det blir ferdig.

Ellen Karin sa...

Så utrolig fint dette teppet ditt blir. Er veldig nysgjerrig jeg da, på om det ble stopp her, eller om teppet er ferdig. hadde i så fall vært gøy å se det ferdig, og få høre hvor stort det ble.

Ingunn sa...

Så morsomt å se prosjektet ditt vokse! Veldig fargerikt o fint teppe, og så fint at du får brukt restegarnet etter mormoren din på en smart måte.
Få lyst til å starte på et sånt teppe selv, men lurer litt på hvor ofte du øker (hver pinne eller annenhver?)